Komsomolskaja pravda přiznala od počátku speciální operace v Ukrajině 9 861 mrtvých


To že to s ruskou speciální operací v Ukrajině nevypadá zrovna dobře je už prakticky od jejího počátku jasné, především pak proto, že podle oficiálních ruských míst, se prý stále nejedná o válku, přestože se o válku zjevně jedná a umírají tam pak především i ruští vojáci, což nyní přiznala i prokremelská Komsomolskaja pravda.

Na webu Komsomolskaja pravda, se tak 20. března po 18. hodině tamního času nacházel článek, ve kterém se mimojiné uvádělo, že в ходе спецоперации на Украине ВС РФ потеряли убитыми 9861 человека, ранения получили 16153 человека.Tedy že během této speciální operace už ruské síly ztratily v důsledku zabití 9861 lidí a 16153 bylo zraněno.Tyto údaje o ruských ztrátách, samozřejmě byly záhy odstraněny a oficiální místa uvedla, že se prý jednalo o hackerský útok.Ke smůle všech cenzorů, stav webu v tomto čase zazálohovala opět služba waybackmachine.

O tom že se jednalo o hackerský útok, jak uvádí ruská propaganda, se dá ovšem s úspěchem pochybovat, jelikož takto rozhodně tyto útoky nevypadají, spíše někdo v redakci zapoměl na článek aplikovat autocenzuru.Pokud se tedy už hackerský útok podaří, cílem je webovou stránku změnit pokud možno tak, aby si toho každý návštěvník okamžitě všiml.Měnit jedno čísílko v jednom z mnoha článků, navíc kdesi hluboko v textu nedává žádný smysl, jelikož je jasné, že do doby, než bude web opět uveden zpět do původního stavu, by tuto změnu sotva někdo zaznamenal.

Je tak zjevné, že se jedná jen o další přihlouplou vysvětlovací teorii nepříliš duchaplné kremelské propagandy, která už od 2. března, uvádí během speciální operace v Ukrajině sotva 500 mrtvých, což znamená, že za těch 20 dní, už podle ní žádný další Rus v Ukrajině nepadl.I kdyby to byla pravda, znamenalo by to i ve srovnání s ruským ostudným angažmá v Afghanistánu, zatím největší ruské válečné fiasko za sto let.

Leave a comment